Website laten maken kosten

 

Het hebben van een website is hartstikke leuk. Voor veel ondernemers is een website een soort online visitekaartje. Je wilt immers wel de goede eerste indruk achterlaten bij je klanten. Toch kan zo’n online visitekaartje een behoorlijke investering zijn. Er zijn verschillende factoren die meespelen in de kosten van het maken van een website, dus voordat je begint met het bouwen, moet je goed weten wat deze kosten zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze binnen jouw budget passen.

 

Bij Webfriesland kun je voor een relatief laag bedrag een erg professionele website laten bouwen. Vooral op het gebied van webdesign Friesland zijn wij ontzettend ervaren.

Op deze pagina vertellen we je meer over wat je kunt verwachten van de kosten voor het bouwen van een website, zodat jij weet waar je aan toe bent. Heb je naar aanleiding van deze pagina toch nog vragen over de kosten van een website? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen je maar al te graag verder!

 

 

Gemiddelde kosten van een website laten maken

 

De kosten van het bouwen van een website zijn sterk afhankelijk van het doel ervan. Wil je bijvoorbeeld alleen maar een informatieve website, of wil je ook dat mensen producten op jouw site kunnen bestellen? Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van degene waarmee je in zee gaat. Zo is een professionele webdesigner natuurlijk een stuk duurder dan een hobbyist.

 

Gemiddeld gezien ben je voor het bouwen van een simpele informatiewebsite zo’n €800,- a €1200,- kwijt, terwijl het bouwen van een complexe webwinkel met meerdere pagina’s al snel €1500,- of meer kan kosten. Daarnaast zijn er ook nog eens maandelijkse kosten, zoals voor het hostingpakket en eventuele extra opties die je misschien nodig hebt om de website goed te laten draaien.

 

Waarom kiezen voor een WordPress website?

 

De keuze voor een WordPress website is een slimme en vaak ook goedkope manier om een professionele website te laten bouwen. WordPress is de meest gebruikte content management systeem op het internet, wat betekent dat je met dit platform veel mogelijkheden hebt om mooie websites te maken zonder dat je al teveel technische kennis nodig hebt.

 

Voordelen van een WordPress website

 

Verder biedt WordPress enorme voordelen aan in vergelijking met andere platforms; zoals de beschikbaarheid van plug-ins, waarmee je je website veel makkelijker kunt uitbreiden en beheren. WordPress is ook gemakkelijk te integreren met andere websites, waardoor je de mogelijkheid hebt om een webshop aan jouw website toe te voegen of gebruik te maken van content delivery netwerken voor betere prestaties en snellere laadtijden.

 

Enthousiast geworden? Bij Webfriesland kun je ook een eigen WordPress website laten maken. Wij helpen je graag verder!

 

 

Wat kost een website bij Webfriesland

 

Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers en kleine bedrijven de kans hebben om een website te laten bouwen. Daarom maken wij betaalbare websites voor onze klanten. Bij Webfriesland heb je al een website vanaf 300 euro.

Wil je meer opties en mogelijkheden? Dan hebben wij ook pakketten vanaf 600 euro of extra verrijkte websites voor 1000 euro. Wil je liever iets speciaals, dan bieden we ook maatwerk aan. In dat geval wordt er een prijs gemaakt op basis van jouw wensen en ideeën. Daarnaast wordt er een unieke huisstijl gemaakt die helemaal past bij jouw bedrijf.

 

Verschil in prijs

 

Je vraagt je misschien af waarom de prijzen zo sterk verschillen op onze website. De ene website is een stuk complexer om te bouwen dan de andere website. Wat voor kosten er bij een website komen kijken, is afhankelijk van de omvang en vereisten. Een simpele website met weinig opties zal aanzienlijk goedkoper zijn dan een complexe website met veel functionaliteiten. Vanuit dat perspectief zijn de genoemde pakketten dan ook opgebouwd.

 

Webfriesland maakt gebruik van ontzettend scherpte tarieven. Wij weten dan ook zeker dat iedereen bij ons terecht kan voor het laten bouwen van een betaalbare website. Het is ook mogelijk om een samengesteld pakket te nemen waarmee je de website naar eigen idee kan aanpassen. Natuurlijk krijg je hierbij onze service en steun, wat ervoor zorgt dat het proces soepel verloopt.

 

Overige kosten van een website

 

Naast de prijs die in rekening wordt gebracht voor het bouwen van een website, zijn er ook andere kosten die bij het bezitten van een website komen kijken. Zo moet je denken aan hosting-kosten per maand, het verlengen van een domeinnaam ieder jaar en eventueel extra beveiligingskosten. Dit zijn allemaal kosten die je moet rekenen voordat je website live kan worden gezet, maar gelukkig blijven deze kosten relatief laag.

 

Wanneer je bij Webfriesland een website bestelt, staan wij voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden over de kosten van een website. Zo helpen we je de juiste keuze te maken en zorgen wij ervoor dat je website zo goed mogelijk binnen budget blijft. Heb je eenmaal een website laten bouwen? Dan staan we ook voor je klaar om te helpen met het onderhoud en eventuele verbeteringen aan de website, zodat jouw investering ook op lange termijn rendabel blijft.

 

Adverteren

 

Naast het bouwen van de website en de hosting, wil je misschien ook iets doen aan online marketing om de zichtbaarheid van jouw bedrijf online te verbeteren. Daarom kiezen veel (online) ondernemers ervoor om te adverteren op het internet.

Er zijn diverse manieren waarop je kan adverteren, maar de meest gebruikte manier is door middel van zoekmachineadvertenties.

 

Zoekmachineadvertenties kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven op Google of Bing. In dit geval betaal je een bepaald bedrag voor iedere keer dat iemand op jouw advertentie klikt en naar jouw website gaat. Ook is het mogelijk om te adverteren met Facebook Ads, Twitter Ads of Instagram Ads. Hierbij betaal je echter geen bedrag per klik, maar betaal je een bedrag voor iedere keer dat jouw advertentie wordt weergegeven.

 

Hoeveel het kost om te adverteren, is afhankelijk van de manier waarop je wilt adverteren en de website die je beheert. Wil je bijvoorbeeld op Google zoekmachineadvertenties gebruiken? Dan is dit meestal goedkoper dan andere kanalen, omdat er minder concurrentie is. De kosten van Facebook Ads zijn daarentegen hoger, omdat hier veel meer concurrentie is.

 

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een website niet alleen bestaan uit de bouw en hostingkosten, maar ook uit advertentie-uitgaven. Hoe meer je erin investeert, hoe beter jouw resultaten zullen zijn. Als je slim bent met het aanpassen van jouw campagnes en het testen van verschillende kanalen, kun je vaak goedkoper adverteren dan wanneer je alles in één keer doet.

 

Kortom, de kosten van het bouwen van een website en de advertentie-uitgaven variëren aanzienlijk afhankelijk van jouw behoeften. Webfriesland kan je helpen bij het bepalen van de juiste strategie om te zorgen dat jouw budget optimaal wordt benut. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de kosten van het laten bouwen en adverteren van jouw website. Wij staan graag voor je klaar!

 

 

Waarom kan Webfriesland zulke goedkope websites aanbieden?

 

Webfriesland maakt gebruik van de nieuwste technologieën om goedkope websites te maken. Wij werken met een klein team waardoor we geen dure overheadkosten hebben. Daarnaast werken wij alleen met ervaren specialisten, die weten wat er nodig is voor het bouwen van kwalitatief hoogwaardige websites. Dankzij onze expertise en ervaring zijn we in staat om websites te bouwen binnen relatief lage tarieven.

 

Wees altijd realistisch over de kosten van het bouwen van een website. De prijs die je betaalt, zal niet alleen afhangen van de mate waarin je wensen worden uitgevoerd, maar ook hoeveel tijd er nodig is om alles te realiseren. Zorg er daarom voor dat je rekening houdt met alle kosten die bij het bouwen van een website komen kijken en probeer verschillende opties te vergelijken. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je uiteindelijk een goede keuze maakt en een website krijgt die binnen jouw budget past.

 

Heb je nog vragen over de kosten van het bouwen van een website of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je maar al te graag verder!

 

 

Maakt Webfriesland gebruik van eenmalige kosten of zit ik vast aan een abonnement?

 

Bij Webfriesland maken we gebruik van een eenmalige betaling. Je betaalt eenmalig voor het bouwen van de website en daarna hoef je alleen maandelijkse kosten te betalen voor hosting, domeinnaamverlenging en eventuele verbeteringen. Deze kosten betaal je aan de hostingprovider, dus niet aan ons. We maken gebruik van transparante prijzen, waardoor je precies weet wat je betaalt. Je bent dus niet aan een jaarabonnement of andere contractvormen gebonden.

 

Wanneer je bij Webfriesland jouw mooie website laat bouwen, zorgen wij ervoor dat de totale kostprijs binnen jouw budget blijft. Ook als de website aangepast moet worden of verbeterd, zorgen wij ervoor dat je niet meer betaalt dan nodig is voor het gewenste resultaat.

 

Wat kost een jaarlijkse revisie

 

Wij rekenen geen kosten voor een jaarlijkse revisie, mits de werkzaamheden redelijk zijn. Wanneer we relatief veel extra content of pagina’s gemaakt moeten worden, zijn wij genoodzaakt om hier een bedrag voor in rekening te brengen. Natuurlijk laten we dit van tevoren altijd aan je weten , zodat je hier rekening mee kunt houden in je budget.

 

Omdat wij op de lange termijn met onze klanten willen samenwerken, staan wij ook altijd voor je klaar om technische problemen aan te pakken die tijdens het jaarlijkse revisieproces worden gevonden. Ook helpen we bij eventuele verbetering van de code of het ontwerp van de website. Of dit nu gratis is of dat er een bedrag in rekening gebracht wordt, hangt af van de omvang en complexiteit van het werk dat verricht moet worden.

 

 

 

Wat heeft invloed op de prijs van een website?

 

Er zijn allemaal factoren die meespelen in de prijs van een website. Hoe groter en complexer je website, hoe duurder het wordt om te bouwen. Zo moet je denken aan het aantal pagina’s, het ontwerp dat nodig is, de programmatuur die gebruikt wordt en eventuele extra functies of modules die erbij moeten komen.

Ook als je een webshop aan wil maken of andere maatwerkoplossingen gaat dit ten koste van de prijs. Daarnaast is het ook belangrijk om een website te hebben met een responsive design. Een responsive website werkt op alle apparaten, waardoor alle bezoekers een fijne gebruikerservaring hebben.

 

Wat is de invloed van het aantal functies op de prijs?

 

Hoe meer functies er gebouwd moeten worden, hoe duurder het bouwen van een website wordt. Dit komt omdat de programmeurs langer bezig zijn met het schrijven en testen van de code die nodig is voor al deze extra functionaliteiten. Maar ook in de toekomst zullen bepaalde functies aangepast of vervangen moeten worden, waardoor er meer werk bij komt kijken om ervoor te zorgen dat alles goed blijft functioneren.

 

Gelukkig bieden wij bij Webfriesland betaalbare oplossingen waarbij je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Ook als extra functies later toevoegd moeten worden, staan we voor je klaar om deze toe te voegen zonder dat dit ten koste gaat van de prijs.

 

De invloed van maatwerk op de totale prijs van de complete website

 

Het verschil zit dus vooral in het maatwerk dat gedaan moet worden. Het ontwerp, de techniek en eventuele extra opties bepalen hoeveel werk er verzet moet worden om jouw website te bouwen. Een maatwerk website is dus over het algemeen duurder, omdat de website bouwer simpelweg langer bezig is met het bouwen van de website.

Gelukkig kunnen we bij Webfriesland je helpen met het maken van de juiste keuze. Natuurlijk zal dit ook een impact hebben op de totale prijs voor het laten bouwen van een website, maar dankzij onze scherpe tarieven kun je toch altijd rekenen op betaalbare websites.

 

Uitstekende service van onze website bouwers

 

Wanneer je een website bij Webfriesland bestelt, dan krijg je ook onze uitstekende service. Je kunt rekenen op extra hulp om je project tot een goed einde te brengen. We maken gebruik van bewezen technieken die jouw website veilig en betrouwbaar maken voor de toekomst.

Wij garanderen dat alle websites die we bouwen voldoen aan de laatste webstandaarden en dat ze performant zijn op alle apparaten. Ook als je er na het bouwen van je website achter komt dat je toch extra dingen wilt, dan helpen we je hier graag mee.

 

 

De invloed van SEO op de website

 

Onze websites worden altijd zoekmachine vriendelijk afgeleverd. Wil je toch een stapje extra zetten? Dan kun je ervoor kiezen om ook gebruik te maken van onze zoekmachine optimalisatie mogelijkheden. Onze SEO diensten zorgen ervoor dat je website goed gevonden wordt op zoekmachines als Google. Dit kan ervoor zorgen dat je meer bezoekers krijgt, goed vindbaar bent en er dus een hoger rendement uit je website gehaald kan worden.

 

Website gevonden laten worden

 

Wij bieden verschillende SEO diensten aan, waaronder het optimaliseren van de content op je website. Ook kunnen we zorgen voor linkbuilding naar jouw website en het maken van goede meta-descriptions voor je pagina’s. Dit zijn allemaal manieren om ervoor te zorgen dat je bovenaan in zoekmachines staat wanneer mensen op zoek gaan naar bepaalde informatie over jouw bedrijf of producten.

 

 

Wat kost hosting?

 

Naast de eenmalige betaling van de website, krijg je ook te maken met hosting. Hosting sluit je niet bij ons af, maar bij een zogenoemde hostingprovider. Hosting zorgt ervoor dat je website online blijft en toegankelijk is voor bezoekers. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan de hostingprovider, waarmee jouw website online blijft.

 

De kosten voor hosting lopen vrij uiteen en hangen af van wat je allemaal wilt met je website. Wil je een simpele website die niet veel verkeer genereert? Dan kan het al binnen 5 euro per maand geregeld worden. Heb je juist veel traffic of wil je meerdere websites hosten? Dan zal een duurdere oplossing beter bij je passen.

 

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, raden we aan om gebruik te maken van onze partnerhostingproviders. Wij werken al jaren met hen samen en weten dat hun service uitstekend is. Daarnaast werken wij met hostingpartijen met goede service en een fantastische up time. Op die manier bent je verzekerd van goede prijzen en betrouwbare hosting voor je website(s).

 

Wat voor hosting heb ik nodig en wat voor kosten komen daar bij kijken?

 

Het hangt ervan af wat je met je website wilt. Wil je een simpele website maken met weinig bezoekers? Dan kun je al uit de voeten met een goedkope shared hosting-oplossing. Heb je juist veel verkeer of wil je extra functies toevoegen, zoals e-mailfunctionaliteit? Dan is het slim om bijvoorbeeld gebruik te maken van dediceerde servers of VPS (Virtual Private Server)-hosting. Deze worden steeds populairder en zijn vaak betaalbaar voor het kleine bedrijf.

 

Hoeveel je precies betaalt, hangt af van de hostingprovider en wat voor opties je selecteert. Een simpele shared hosting-oplossing begint meestal bij 5 euro per maand, terwijl speciale VPS of een dediceerde server duurder kan zijn. Wees niet bang om te vergelijken; er zijn veel verschillende aanbieders met uiteenlopende tarieven. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je het beste pakket kiest voor jouw website.

 

Wat kost een domeinnaam?

 

Een domeinnaam is altijd gekoppeld aan een hostingpakket. Je krijgt deze gratis bij sommige hostingproviders, maar meestal betaal je eenmalig voor je domeinnaam. De prijs varieert hier ook weer per aanbieder en het type domeinnaam dat je kiest. Dit kan variëren van 0 – 30 euro of meer.

 

Het is verstandig om te checken wat er allemaal mogelijk is met jouw gekozen domeinnaam; zo zijn er speciale extensies die meer kosten dan standaarddomeinen, maar kan het ook voordeliger uitpakken. Vergelijk daarom verschillende aanbieders en kies een domeinnaam die bij je past.

 

 

Zijn er ook manieren om gratis een website te laten maken?

 

Ja, er zijn verschillende manieren om gratis een eigen website te maken. Er zijn websites die je direct kunnen helpen met het bouwen van een simpele website, zoals Wix of Weebly. Je hoeft hier alleen wat inhoud in te vullen en je website is binnen no-time online.

Dit type websites kan soms wel beperkingen hebben maar ze kunnen erg handig zijn als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites. Daarnaast bestaan er ook content management systemen (CMS) waarmee je een website kunt bouwen. Met Joomla! of Drupal kun je bijvoorbeeld zelf een website maken.

 

Het grote nadeel aan deze platformen is dat het qua functionaliteiten vrij beperkt is. Daarnaast maken deze websites vaak gebruik van templates, waardoor je website er niet altijd uniek uitziet en moeilijker opvalt in zoekmachines.

 

Bovendien heb je ook hosting nodig als je een website online wilt zetten, wat meestal weer kosten met zich meebrengt. Dit is dus, over het algemeen, geen goede optie als je op zoek bent naar een gratis oplossing.

 

 

Waarom verschillen de prijzen van websites bij verschillende prijzen?

 

De prijzen die je betaalt voor websiteontwerp en -bouw kunnen per ontwikkelaar verschillen. Sommige webdesigners zullen bijvoorbeeld een lagere prijs aanbieden als je goedkoop je website wilt laten bouwen, maar de kwaliteit kan hierdoor lijden of je bent beperkt in functionaliteit en opties.

 

Anderen bieden meer uitgebreide pakketten waarbij meer tijd en moeite wordt gestoken in het bouwen van jouw website. Er wordt meer tijd aan besteed om ervoor te zorgen dat je website uniek is en beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt, wat uiteraard meestal gepaard gaat met een hoger tarief.

 

De ervaring van de website bouwer

 

Ook de ervaring van de ontwikkelaar speelt mee in de prijs die je betaalt voor het bouwen van een website. Professionele ontwikkelaars hebben vaak jarenlange ervaring in het bouwen van websites, waardoor ze ook duurdere tarieven kunnen rekenen.

 

Om ervoor te zorgen dat je de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt, raden we aan om verschillende webdevelopers met elkaar te vergelijken. Zo kan je zien wat voor pakketten er worden aangeboden en welke het meest geschikt is voor jouw website.

 

 

Hoeveel tijd kost het om een website te bouwen?

 

Hoeveel tijd er precies in gaat zitten om een website te bouwen, hangt af van verschillende factoren. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat voor website je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld alleen statische inhoud tonen of wil je gebruikers laten inloggen en nog meer functionaliteit?

 

Daarnaast speelt ook de ervaring van de webdeveloper een grote rol. Als iemand veel ervaring heeft met websites bouwen, zal hij/zij waarschijnlijk sneller klaar zijn dan iemand die bijvoorbeeld pas begint.

 

Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat het bouwen van een kleine website tussen de 2 en 4 weken duurt, terwijl een groter project meestal meer tijd vereist. Ook hier geldt dat je verschillende webdevelopers met elkaar moet vergelijken om te zien wat voor pakketten ze aanbieden en hoeveel tijd dit precies gaat kosten.

 

 

Website zelf maken of uitbesteden?

 

Het is een persoonlijke keuze of je zelf aan de slag gaat met het bouwen van een website of dat je dit uitbesteed. Als je geen ervaring hebt met webdesign, dan kan het best lastig zijn om zelf een website te maken. Ook als je niet veel tijd hebt, kan het handiger zijn om iemand in te schakelen die jouw website voor je gaat bouwen.

 

Aan de andere kant kan het ook leuk en interessant zijn om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een website. Als je wat tijd besteed aan het leren hoe websites werken, kan je al snel resultaat behalen en je eigen site maken. Toch kan het verstandig zijn om iemand anders in te schakelen om een mooie professionele website te bouwen. Zo weet je zeker dat de website goed werkt en ben je verzekerd van een hoge professionaliteit.

 

Zelf een nieuwe website maken

 

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent, raden we aan om van tevoren alvast wat tutorials op internet door te nemen over webdesign. Zo leer je de basisprincipes en krijg je een beter beeld over hoe websites gebouwd worden. Daarnaast kun je je ook door ons laten adviseren voordat je de website gaat maken.

 

Wij hopen dat je met bovenstaande informatie beter begrijpt waarom de kosten van het bouwen van een website verschillen bij verschillende webdevelopers. Denk er goed over na wat voor soort website je wilt maken en wat hierbij precies komt kijken, zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

 

Als je meer hulp nodig hebt bij het maken of ontwikkelen van jouw website, neem dan gerust contact op met Webfriesland! Wij helpen je graag verder met al jouw webdesign behoeftes. Een professionele website laten maken was nog nooit zo eenvoudig!